Faaliyetlerimiz

Çalışma Alanı:

Merkezimiz toplam 25 yatak kapasiteli olup; 6’sı ile detoksifikasyon hastalarına medikal tedavi uygulanmakta, 19’u ile erişkin erkek hastalara rehabilitasyon hizmeti verilmektedir. Merkezimizde Üniversitemiz bünyesinden, müdür olarak Psikiyatri Anabilim Dalından (Prof.) öğretim üyesi, 2 asistan hekim, 1 psikolog; 3 hemşire ve 2 sekreter; Sağlık Bakanlığı bünyesinden 4 pratisyen hekim ve 7 hemşire ile Antalya Büyükşehir Belediyesinden 11 yardımcı personel görev yapmaktadır.

Merkezimizde bulunan iki poliklinikte alkol ve madde kullanıcılarına ayaktan muayene ve tedavi hizmeti verilmektedir. Polikliniklerimizden randevusuz ve başvurulduğu gün hizmet almak mümkündür. Tedavi ekibimiz psikiyatrik değerlendirme ve medikal tedavi; bireysel ve grup terapileri, aile terapileri, bağımlılık danışmanlığı ve gerekli diğer hizmetleri sağlamaktadır.

Yatarak tedavi süresi ortalama 5-6 haftadır. Bu süre içerisinde hastalara geniş yelpazeli, yoğun bir tedavi programı uygulanır. Yaklaşık bir hafta süren detoksifikasyon sürecinden sonra, yapılandırılmış, 4 haftalık SAMBA (Sigara, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Programı) eğitimi, bireysel ve grup terapileri, etkileşim grupları, sinema filmi değerlendirmeleri, okuma saati ve spor aktiviteleri ile iş ve uğraş tedavileri yer almaktadır. Rehabilitasyon programını tamamlamış olan hastalarımız hastalığın yinelemesini önlemeye yönelik olarak ayaktan rehabilitasyon programına alınmaktadırlar.

Hasta ve ailelerinin yaşadığı psiko-sosyal sorunların çözümlenmesi amacıyla haftada bir kez, Cuma günleri olmak üzere aile eğitimleri sürdürülmektedir.

Merkezimiz Üniversitemiz akademik birimleri başta olmak üzere diğer sağlık kuruluşları ve kurumlarla işbirliği halinde çalışmalar yapmaktadır. Hastalarımızın topluma kazandırılması sürecinde hasta ve aileleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve İŞKUR aracılığıyla kamusal toplumsal hizmet ve kaynaklara yönlendirilmektedir.

Bir yıllık tedavisini tamamlamış olan hastalar ile motivasyon toplantıları, sosyal aktiviteler gerçekleştirilmektedir.

Eklenme tarihi :23.11.2023 09:20:22
Son güncelleme : 23.11.2023 09:20:22