Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi

Merkezimizin Kuruluşu:

Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi (AMBAUM), Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak kurulmuştur.  AMBAUM, Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesindeki müstakil binasında 20 Mayıs 2006 tarihi itibari ile hizmet vermeye başlamıştır.

Dayanağı ve Amacı:

Ülkemizde; potansiyel olarak var olan fiziksel, psikolojik ve sosyal problemlere paralel olarak mevcut olan madde kullanım bozuklukları artma eğilimi göstermektir. AMBAUM alkol ve madde kullanım problemi yaşayan ve tedavi olmak isteyen, bu konudaki problemleri ile ilgili çözüm arayan kişi ve yakınlarının başvurduğu, kişileri topluma kazandırmayı amaçlayan bir merkezdir. Ayrıca, bağımlılığın nasıl bir hastalık olduğu konusunda toplumun bilgilendirilmesi ve önleyici tedbirlerin alınması,  kültür ve toplumsal yapımıza uygun olan tedavi protokolleri geliştirilmesi hedeflerimiz arasındadır.

Eklenme tarihi :23.11.2023 09:20:01
Son güncelleme : 23.11.2023 09:20:01